dimecres, 3 de juny del 2009

La Plataforma per la Convivència a Paiporta realitza un mural per la diversitat


La Plataforma per la Convivència a Paiporta realitza un mural per la diversitat
La crisi no ha de canviar els nostres comportaments
En època de crisi econòmica, alguns valors considerats com a ferms dins la nostra societat es trabuquen. La manca de solvència econòmica sempre ha provocat en les persones certa intranquil·litat i, sovint, influeix sobre el comportament general.
No obstant això, el que cal fer en aquesta època de crisi, és falcar més que mai els valors de les persones i de la societat en general i és per això que els comportaments xenòfobs i de discriminació de qualsevol tipus han de deixar-se al marge de qualsevol consideració.
La crisi econòmica no ha estat causada per la immigració, i els immigrats no tenen la culpa d’aquesta situació; ans al contrari. Gràcies a la seua presència i al seu treball la nostra societat ha millorat l’economia dels darrers anys. El que resulta francament imperdonable és que posicions de racisme i de sentiment xenòfob puguen desfer el camí recorregut fins ara. Els corrents migratoris existeixen des del principi de la nostra societat; des dels principis dels temps. Ací ningú no és estranger i la presència de nouvinguts a les nostres localitats, a més d’aprofitar per a poder compartir cultura i formes diferents de veure la vida, ens proporciona una sensació de pertinença al comú dels humans. Tots tenim dret a redibuixar el nostre futur.
La Plataforma per la Convivència —creada a Paiporta en el mes de gener amb el suport de partits polítics, associacions de mares i pares de les escoles, i associacions culturals, musicals i esportives del nostre poble— pretén apuntalar, en època de crisi, els valors de la nostra societat, basats en la solidaritat entre les persones, uns pilars bàsics de la qual són el coneixement, les interrelacions i la cultura compartida. L’associació “El barranc” va signar el manifest de la Plataforma per la convivència i dóna suport a totes les seues iniciatives.
A partir del Manifest, la Plataforma vol plantejar a poc a poc activitats i propostes d’àmbit municipal en aquesta direcció, que necessiten de la nostra col·laboració i participació. Així, el passat 23 de maig i amb el lema “La diversitat enriqueix” es realitzà un mural al mur del camp de futbol del Palleter. La jornada es va plantejar com un dia de convivència.
A més de la realització de quatre murals, es feren demostracions de balls i de malabars i vam preparar una paella de la qual menjàrem gran part dels assistents.
Com a punt d’inici de la Plataforma estem satisfets dels resultats d’aquesta experiència i ens afegirem a d’altres que continuen treballant per assolir en la nostra societat els valors democràtics i de respecte a totes les persones, siga quina siga la seua procedència.
Pep Val

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada