divendres, 9 d’abril del 2010

LA UNIÓ CICLISTA PAIPORTA: passió sobre pedals



L’associació es va crear fa més de 25 anys quan es van unir dos clubs del poble: el Bici-club Paiporta i un altre grup de gent, la major part forastera. I és que aquests dos col•lectius organitzaven en el passat una cursa ciclista regional que puntuava en la Federació espanyola de ciclisme.
La Unió Ciclista Paiporta té un caràcter lúdic i esportiu alhora. L’associació hui en dia la formen unes seixanta persones. Som tots corredors aficionats de la bicicleta de carretera entre 16 i 80 anys. Alguns de nosaltres també correm en nivells nacionals o “ciclomaster”, en una franja d’edat entre 30 i 60 anys. Ens organitzem a través d’una Junta Directiva que programa les activitats de l’associació, que sempre giren al voltant de la bicicleta. La nostra activitat més destacada són les marxes i les excursions: un calendari d’eixides ciclistes per als dissabtes i als diumenges, que parteixen sempre a punta de dia des de l’Ateneu Musical.
A les eixides dels diumenges —entre febrer i octubre— es recorren entre 80 i 120 quilòmetres i s’hi programen rutes variades, sempre amb un cotxe d’assistència i seguint determinades regles esportives. En aquestes excursions puntuem l’assistència, de manera que la persona líder és aquella que ha participat en més excursions, no necessàriament la més ràpida.
Les altres eixides ciclistes (les dels dissabtes) ja no són puntuables segons el programa del diumenge. El calendari dels dissabtes és més “canyero” (es recorren entre 90 i 220 quilòmetres) i està enfocat per a aconseguir una bona preparació física i perquè els membres de l’associació que vulguen puguen acudir a altres cites importants (marxes esportives, memorials de ciclistes i curses d’àmbit regional o nacional...) N’hi ha fins i tot el repte esportiu d’alguns dels nostres associats de participar en curses tradicionals i llegendàries a França o a Itàlia.
Però no tot són esforços sublims. La penya ciclista organitza cada any una excursió de dos dies de duració per als socis i les seues famílies. Els socis i els aficionats fan un recorregut entre 150 i 200 quilòmetres i després es reuneixen tots i s’ho passen bé el cap de setmana.

I finalment també hem organitzat des de fa anys “El dia de la bicicleta” junt a l’Ajuntament de Paiporta, que sol fer-se el dia 9 d’octubre. El recorregut, totalment familiar i lúdic recorre tranquil•lament els carrers i camins del nostre terme.
Ja veieu, de qualsevol manera, a la Unió Ciclista Paiporta sempre partim de les possibilitats físiques de cada u: les seues facultats personals, l’entrenament seguit, la motivació, la il•lusió, la capacitat de sofriment de cada ciclista... I ser membre del club només requereix afició per la bicicleta i assumir l’autofinanciació de l’associació (quotes, loteries...). Tots nosaltres en qualsevol cas disfrutem, de la naturalesa que recorrem muntats sobre les bicicletes. El món de la bicicleta, a part de l’esport, és una manera de viure: desconnectar de la monotonia, descarregar estrés, conéixer gent, llocs i entorns.. sentir-te bé.

Antonio Sánchez Gascón
Vocal de la Junta directiva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada