dimecres, 3 de juny del 2009

DES DE LA PRESENTACIÓ ENÇÀ: UN BARRANC EN MARXA.



DES DE LA PRESENTACIÓ ENÇÀ: UN BARRANC EN MARXA.
Gràcies a totes les persones que ens acompanyàreu en la presentació de l’associació, que ja és vostra també. Vam sentir que arribàvem a molta gent i això fa goig.
Per a aquells que no poguéreu assistir vos direm que la presentació va arrancar fent coincidir una exposició de fotografies del barranc d’ahir i de hui amb uns àudiovisuals que centraven l’atenció també en l’accident geogràfic que dóna nom a l’associació, i que anunciaven els punts d’interés en els quals se centraran les nostres activitats: un barranc de llibres, de música, el barranc viatger, el barranc gastronòmic...
Carme Bolufer i Josep Fuster van conduir l’acte, i anaren donant pas a cançons interpretades per Lluís Vicent (veu i guitarra) alhora que explicaven els objectius i les activitats programades per l’associació tot intercalant poemes que eren recitant per diversos membres de l’associació en distints moments de l’acte. S’escoltaren versos de Teodor Llorente, de Vicent Andrés Estellés, de Martí i Pol, de Maria-Mercè Marçal... Un acte, al remat, pel qual moltes persones ens vau felicitat, coincidint a valorar la precisió del “tempo” i la diversitat de les propostes presentades. Tot això ens comentàveu, ja al vestíbul de l’Auditori, xarrant amistosament uns i altres amb un mosset d’alguna tapa entre les dents i una copeta a la mà.
Ara, dos mesos després d’aquell acte, el recordem a la revista i ens satisfà comprovar que l’associació està en marxa amb la il·lusió de fer realitat molts projectes.

Recordeu que vos volem al nostre costat i que a molts ens agrada passejar per la natura, també barrejar-nos entre la gent i els carrers de la geografia valenciana. Ens agrada l’art, la música i la literatura; ens agrada la bona taula, la cuina tradicional i la innovadora. I, entaulats, ens agrada raonar. Estimem el patrimoni cultural i la llengua de tots els valencians... I tot això, de què certament podem gaudir en la més estricta intimitat, l’associació cultural El barranc de Paiporta volem fer-ho junts, perquè compartir un plaer el multiplica.


LES NOSTRES ACTIVITATS
Des de l’última edició d’aquesta revista Sense el rellotge, allà pel mes de febrer, la nostra Associació ha realitzat moltes i variades activitats. A continuació vos fem un resum de totes les realitzades:
* -3 xarrades al voltant dels productes ecològics. Una sobre agricultura ecològica (5 de març) a càrrec d’un llaurador; una altra sobre consum responsable amb la presència de Francesc Garcia de la distribuïdora Ecomediterrània d’Alaquàs; i finalment una taula redona al voltant de les associacions de consumidors amb membres de l’associació Vlad Solaris de Benetússer que ens contaren la seua experiència. Com a conseqüència d’això el dilluns 25 de maig es va fer una reunió per mirar de constituir una associació de consumidors.

* Una presentació de llibres per part dels autors el dissabte 7 de març: Valencià en perill d’extinció, d’Eugeni Reig, i Reivindicació del valencià i Gramàtica valenciana raonada i popular per part d’Abelard Saragossà.
* La presentació de la nostra associació en un acte que tingué lloc el divendres 3 d’abril. L’acte va incloure l’actuació del cantautor Lluís Vicent, i comptà amb l’assistència del regidor de cultura de l’Ajuntament. En finalitzar es va fer una picadeta al hall de l’Auditori.
* La presentació de la campanya Per una televisió sense fronteres. Per TV3 al País Valencià que consisteix a replegar signatures per presentar una ILP (Iniciativa legislativa popular) al Congrés de diputats.
* L’actuació el 7 de maig dels contacontes per a adults Tim Bowley i Charo Pita que ens feren passar una nit molt divertida amb les seues històries meravellosament narrades.

* La primera edició d’una nova secció d’activitats que durà el nom de Un barranc de músics, en la qual pretenem que cantants o grups valencians presenten els seus treballs i toquen algunes cançons. El 22 de maig vam presentar el cantautor Carles Enguix.

* Excursió a la Vall de Laguar (Marina Alta) el 24 de maig, amb escaletes, barranc, cuscús i cireres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada