dimecres, 3 de juny del 2009

Grup local de consum de productes ecològics


Grup local de consum de productes ecològics
A partir del mes de març i fins a maig, la nostra associació ha organitzat tres xerrades informatives amb la finalitat d’organitzar un grup local de consum de productes ecològics.
A la comarca de l’Horta des de fa anys hi ha una producció important d’agricultura ecològica, que en la majoria dels casos es deriva a l’exportació. Consumir productes ecològics que es produeixen en la nostra comarca possiblement siga la millor forma de consumir de forma responsable.
El consum de productes de cultiu ecològic és una forma de protegir el Medi Ambient. Des de l’Associació El Barranc de Paiporta tenim la intenció de treballar en la conservació del nostre territori i en la millora de la nostra comarca, respectant el conreu tradicional. De moment, només hem començat a fer comandes a agricultors de productes ecològics de Picassent, principalment verdures. Pròximament anirem ampliant els productes i els proveïdors.
Si voleu rebre informació sobre aquesta iniciativa o teniu informació interessant no dubteu d’utilitzar el nostre correu: elbarranc@elbarranc.net
Decàleg de les raons que ens porten a consumir productes ecològics i a aconseguir-los preferentment de productors propers
1. Consumir productes ecològics és preocupar-se per la nostra salut. Els productes que s’obtenen d’una agricultura convencional sofreixen modificacions, que tenen efectes en la nostra salut. Segons els especialistes en nutrició, gran part de les malalties degeneratives tenen origen en l’alimentació.
2. Els aliments ecològics tenen els nutrients precisos i conserven un equilibri en sals minerals i oligoelements d’acord a les nostres necessitats.
3. Els cereals integrals haurien de ser de cultiu ecològic. Si no, en ser tractats amb productes sintètics, els tòxics s’hi acumulen amb molta quantitat.
4. Els aliments ecològics mantenen el seu gust autèntic i com que tenen un cicle natural, sense alteracions, es conserven més i millor.
5. Quan consumim aliments ecològics estem col·laborant en la conservació del Medi Ambient i evitem la contaminació de la terra, de l’aire i de l’aigua.
6. Ajudem a l’estalvi energètic perquè en el cultiu i en l’elaboració del producte s’aprofita el màxim de recursos renovables, a diferència del producte no ecològic.
7. Els productes de cultiu ecològic, per no contenir substàncies artificials, són assimilats correctament per l’organisme sense alterar les funcions metabòliques.
8. Contribuïm, a través de la nostra elecció responsable, a la independència dels agricultors i a la creació de llocs de treball.
9. L’autèntica economia domèstica està en funció d’una correcta i saludable nutrició. Els productes ecològics no resulten més cars per a l’economia familiar i, a més a més, el seu contingut en nutrients per unitat de pes és superior al dels convencionals, ja que se n’han de consumir en menys quantitat.
10. Demanar productes de conreu ecològic és una elecció responsable que pot aconseguir canvis en l’activitat d’empreses i administracions i impulsar-les cap a mètodes i productes més respectuosos amb el medi i la salut de totes les persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada